Спартакіада

Національного технічного університету України 

«Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” 

І.  Мета  та  завдання

Спартакіада університету є складовою частиною педагогічного процесу в навчально-методичній, навчально-виховній та оздоровчій роботі, що обумовлює потребу в її проведенні.

Спартакіада проводиться з метою:

1. Впровадження фізичної культури та спорту в побут студентської молоді та залучення її до здорового способу життя.

2. Визначення особисто – командної першості серед учасників Спартакіади.

3. Впровадження навичок самоконтролю за станом здоров’я та фізичної підготовленості в побут студентів та навчально-тренувальний процес.

4. Виховання у студентів патріотизму та всебічної підготовленості до виконання програмно-нормативних вимог з фізичного виховання.

5. Використання функціональної, психологічної підготовленості та набутих навичок в професійній, навчальній та громадській діяльності.

6. Підбиття підсумків з навчально-методичної, організаційно-педагогічної і спортивно-масової роботи серед студентів та підрозділів Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” (далі КПІ ім. Ігоря Сікорського).

П. Організація, місце і строки проведення

Організація змагань грунтується на проведенні оздоровчої та спортивно-масової роботи у відповідності з Положенням про організацію фізичного виховання і масового спорту у вищих навчальних закладах, програмою КПІ ім. Ігоря Сікорського з фізичного виховання і проводиться в 2 етапи:

І етап – масові змагання відбіркового характеру серед навчальних груп, курсів або факультетів протягом навчального року.

ІІ етап – фінальна першість між збірними командами факультетів\інститутів (об’єднані команди між факультетами не допускаються) проводиться  згідно календаря Спартакіади наприкінці навчального року.

Змагання проводяться на базі

Центру фізичного виховання та спорту (далі ЦФВС)

та відкритих майданчиках університету.

В період 2016-2017 навчального року на базі ЦФВС КПІ ім. Ігоря Сікорського проходила Спартакіада університету серед студентів.

За результатами Спартакіади були визначені спортсмени та збірні команди, які представлятимуть університет в змаганнях міського, національного та міжнародного рівня. В змаганнях цього року взяли участь збірні команди усіх факультетів / інститутів університету. За підсумками усіх змагань перше місце посіли студенти ФІОТ, друге місце – ФБМІ, третє – ФТІ.

Результати Спартакіади серед студентів

КПІ ім. Ігоря Сікорського 2017 року