Спорткомплекс розроблений за ексклюзивним проектом організацією КиївЗНДІЕП і був Logoпобудований в 1983 році. У цьому ж році спорткомплекс урочисто відсвяткував офіційне відкриття. Наші викладачі та спортсмени регулярно беруть участь у різних змаганнях міжнародного, українського та міського рівнів, регулярно займаючи призові місця. Тут, у спортивному центрі КПІ, навчалися такі видатні спортсмени та тренери, які добре відомі своїми успіхами у світі. Як приклад, можна назвати таких видатних особистостей:

Л. Латиніна – Олімпійська чемпіонка з гімнастики;
С. Нікольський – Олімпійський чемпіон з веслування;
А. Марискіна – призер світової першості з веслування та інші спортсмени різних рівнів кваліфікації.

На сьогоднішній день, Центр фізичного виховання і спорту включає в себе 2 басейни, 2 сауни, 8 спортивних залів, тир для кульової стрільби, великий стадіон, футбольне поле зі штучним покриттям і тренувальне поле для гри в регбі. Центр ФВС – це цінний досвід і професіоналізм. Наші інструктори з задоволенням поділяться своїми знаннями та навичками, а також, покажуть захоплюючий світ спорту Вашим дітям!

Вибирайте заняття на свій смак! Ми допоможемо втілити Ваші мрії про спорт в реальність! Наші інструктори – це дипломовані досвідчені фахівці, що домоглися у своїй справі великих успіхів!

Навчальний процес

1.Студенти по своєму бажанню вибирають навчальні відділення відповідного виду спорту .Заняття проводяться зі студентами 1 та 2 курсу два рази на тиждень. На заняттях з фізичного виховання студенти отримують прикладні знання, навички і уміння з обраного виду спорту. Крім того, студентам викладається навчальний матеріал з теорії та методики фізичного виховання та оздоровлення людини у вигляді лекцій і бесід.

2.Найважливище завдання для спортивного вдосконалення студентів – надання можливості до занять в спортивних секціях університету та у складі збірних команд університету, відстоювання успіхів збірних команд на змаганнях різного рівня, від першості м. Києва до міжнародних змагань. Заняття проводяться згідно тренувальних планів з підготовки збірних команд відповідного виду спорту.

3.Студенти з порушеннями здоров’я займаються по спеціальних науково-обгрунтованих методиках на спеціальному медичному відділенні нашой кафедри(спеціальні медичні групи-СМГ).

4.Кафедра спортивного вдосконалення спільно з кафедрою фізичного виховання організовує і проводить спортивно-масову роботу на факультетах НТУУ “КПІ”: -проведення різного рівня змагань по видах спорту, як особистих, так і між факультетами НТУУ “КПІ”; -проведення спартакіади НТУУ “КПІ”;

5.Збірні команди університету беруть участь у різноманітних змаганнях і відомі своїми досягненнями в першостях м. Києва, України, Європи та Світу(інформація про досягнення за останні п’ять років – на сторінках видів спорту).

У 2015 року Міністерство Освіти і Науки України разом з Комітетом з Фізичного виховання та спорту, Спортивною Студентською Спілкою України вирішили проводити ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ з ігрових видів спорту серед студентів. До Всеукраїнського Фестивалю віднесено таки ігрові види спорту: бадмінтон, баскетбол, волейбол класичний і пляжний ,гандбол, регбі-7,теніс,теніс настільний,футбол, футзал, а також веслування академічне.

З других видів спорту будуть проводитись змагання в рамках Чемпіонатів України.

Тож бажаємо командам нашого університету та учасникам змагань нових командних перемог і особистих досягнень!

Бажаємо прийняти участь у складі збірних команд України в Чемпіонатах Світу і Європи серед студентів!

Етапи Фестивалю для студентів нашого університету:

  • 1 етап – внутрівузівські змагання.
  • 2 етап –змагання між ВНЗ м. Києва.
  • 3 етап – Фінальні змагання.

Відповідальний за надання інформації завідувач кафедри Новицький Ю.В.