Плавання дуже корисний вид спорту, як для дітей, так і для дорослих! 

Воно зміцнює майже всі системи людини, розвиває м’язову тканину, спалює калорії, допомагає розслабитися і отримати прекрасну фігуру. Регулярні заняття плаванням дозволяють прискорити метаболізм, нормалізувати артеріальний тиск, поліпшити кровообіг і попередити захворювання серцево-судинної системи. 

У центрі фізичного виховання і спорту розміщено 2 басейни для оздоровлення, навчання плаванню, тренувань з аквааеробіки, дайвінгу, водному поло та проведення спортивних заходів.

1) Великий басейн: площа становить 25х50 метрів, глибина в діапазоні від 1,8 до 7,5 метра. Всього розміщено 24 доріжки і 5 вишок на 1, 3, 5, 7, 10 метрів.

2) Малий басейн: площа становить 6х11 метрів з глибиною 0,8-1,7 метра. Для занять формуються групи дітей по 10-15 чоловік. 

Особливістю басейну є очищення води за принципом електролізу (знезараження гипохлоридом натрію). 

Басейн для абонементних відвідувачів працює за таким розкладом:
Понеділок – субота (включно): 7.00 – 8.30,  17.30 – 22.00 (на вхід закривається о 20.45 )
Неділя: 9.00 – 19.00 (на вхід закривається о 17.45).
Одне заняття триває 60 хв (з них 45 – на воді – і 15 – переодягання та душ).

Вартість одного відвідування:
— для дітей до 16 років – 42 грн.
— для студентів – 58 грн.
— для всіх інших – 70 грн.

Для відвідування басейну необхідно:
1. Взяти довідку в дільничного терапевта (про те, що ви можете відвідувати басейн, з обов’язковою КРУГЛОЮ печаткою лікаря)
2. Оплатити відвідування (це можна зробити або через банк – квитанція , або в терміналі самообслуговування безпосередньо в Спорткомплексі). Оплатити однією квитанцією можна декілька занять.
3. Після оплати необхідно, в бухгалтерії Спорткомплексу (знаходиться відразу біля входу в Спорткомплекс) обміняти квитанцію на талони для відвідування. 
4. Все, тепер цей талон Ви віддаєте на прохідній басейну в будь-який час з того, що вказано вище – і можете спокійно плавати в ньому.
5. При собі мати:
– Рушник
–  Мило, мочалку
–  Шапочку для плавання
–  Купальний костюм (для хлопців — плавки, для дівчат можна і відкритий купальник)
–  Тапочки
–  Медичну довідку